Seneste software opdateringer inden for trådløst 4G-internet

Udviklingen af trådløs-internetteknologi forbedres hele tiden. Ligesom WiFi også forstås som 802.11-tradløse netværk, så forstås trådløst bredbånds-teknologi også ved akronymet ”WiBB”, hvilket fungerer som en forkortelse.

Trådløst bredbånd er tilgængeligt i internetcaféer og i såkaldte ”hot spots”, som ofte findes rundt omkring i byer, på arbejdspladser og i en del hjem. En meget praktisk fordel ved trådløst internet er, at det ikke behøver at være tilkoblet til et bredbånds- modem eller router, gennem et Ethernet- eller netværkskabel. Trådløst bredbånd fungerer via. Radiobølger, som kan modtages af ethvert bredbåndsmodem, computer, telefon eller enhver anden WiFi-kompatibel enhed, direkte fra det dækkede område/hot spot. Altså, da enhver enhed inden for radiussen af hot spottet kan modtage signalet, opfattes denne form for bredbåndsinternet også som bærbar.

Blandt de seneste forbedringer I bredbåndsteknologi findes det nyligt introducerede 4G. 4G er et akronym som refererer til den 4. Generation af standarder inden for trådløs internetteknologi. Det er efterfølgeren til 3G- og 2G teknologi. Det er en teknologi som ser ud til at revolutionere trådløs kommunikation på en meget mere overlegen måde. 4G er anerkendt som værende langt forbi 3G, da det er i stand til at give en fuldstændig pålidelig Internet Protocol (IP) løsning. 4G er udstyret med bredere båndbredde-kapacitet (bandwidth) og højere datarater, og kunder vil derfor kunne nyde fordelen ved højkvalitets- video og audiostreaming – når som helst, hvor som helst, ved en meget bedre hastighed end de forrige generationer. ”Når som helst, hvor som helst”-temaet ved 4G teknologi er også kendetegnet ved ”MAGIC”, hvilket er et akronym for Mobile multimedia; Anytime/anywhere; Global mobility support; Integrated wireless solution; og Customized personal services. 4G-teknologi vil dog ikke kun blive brugt til trådløse telefonsystemer, men vil også være tilgængeligt gennem en række forskellige trådløse kommunikationssystemer med bredbåndsadgang.

Med disse fremragende nye funktioner vil 4G-teknologi forsøge at dække over fejlfri service gennem en række forskellige trådløse internetsystemer. Alle kerneteknologierne som anvendes af den fjerde generations af trådløst internet, forsikrer fremragende datarate-transmissioner. Nogle af disse brugte kerneteknologier kan inkludere MIMO (Multiple Input/Multiple Output teknologi), SDR (Software-Defined Radio), modtagere, UTMS (Universal Mobile Telecommunications System), OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) og OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access).

Det kan være vanskeligt at opbygge tillid til en ny internetudbyder, specielt hvis man allerede er behaget med sin nuværende udbyder. Men vil man nyde gavn af det nyeste og hurtigste bredbåndsteknologi, er det nødvendigt at lede efter en rentabel og pålidelig trådløs 4G-internetudbyder. Der skal altså tages højde for mange ting, når man planlægger at opgradere sin internetforbindelse til 4G.